Opbrengst Zeeland in Actie

Vandaag mochten we aan de echtgenote van onze overleden vriend Theo Schouwenaar een cheque overhandigen van 33399 euro. Mieke Schouwenaar droeg de cheque over aan het KWF vertegenwoordigd door Maryse van de Plasse van de KWF afdeling Goes. We zijn als organisatie best trots op het resultaat. Hans Colijn maakte foto’s van de overhandiging.

Toen wij, Eddie Bogaert, Martin Slingenberg en Ming Gilbert, aan deze actie begonnen hadden we niet op zo’n mooi resultaat gerekend. Wij zijn alle teamleden, maar zeker ook de Hofman productions, de Rabobank, het bestuur van de Oostmolen, de familie Bierens, Elsa van Hermon, Omroep Zeeland, de schrijvende pers, en de vele donateurs heel dankbaar. Uw steun om kanker de wereld uit te helpen was en is hard nodig. Alle organisatoren van “Zeeland in Actie” weten wat deze ziekte voor leed iedere dag weer veroorzaakt. Onze actie is gestopt, maar in de KWF pop-up winkel in de Klokstraat in Goes bent u deze week van harte welkom.

Dank u wel,

Martin Slingenberg, Eddie Bogaert en Ming Gilbert.

Afsluiting “Zeeland in Actie”.

Vanavond om 24.00 uur is onze eerste “Zeeland in Actie” voorbij. Het was veel werk, maar het heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Woensdag 2 september om 10.00 overhandigt de echtgenote van onze overleden vriend Theo Schouwenaar de cheque aan het KWF. Zij doet dit in het bijzijn van haar kinderen. De overhandiging vindt plaats in de pop-up winkel van het KWF, tijdelijk gevestigd in de Klokstraat te Goes (voormalige free record shop). Omroep Zeeland radio en televisie besteedt hier aandacht aan.

We zijn dankbaar dat de teamleden hun uiterste best hebben gedaan om dit mooie bedrag binnen te halen. Hun prestaties waren geweldig. Onze dank hiervoor.

Eddie Bogaert, Martin Slingenberg en Ming Gilbert.

Op de plek waar alles samen komt

Dan kom je onverwachts op een plek waar alles samen komt. Op een warme zomeravond in augustus, bij de Oostmolen in Kloetinge.

Het decor is opgebouwd voor de opname van een livestream rondom “Zeeland in actie”. Om geld in te zamelen voor het KWF en daarmee de bestrijding van kanker. Dit klinkt vertrouwd maar normaal mag het nooit worden, zolang 1 op de 3 met deze ziekte te maken krijgt.
Door de pandemie zijn de grote evenementen, zoals de Ride for the roses, dit jaar afgelast en dreigen de acties om geld te genereren buiten beeld te geraken.

Zo begint het verhaal van Joop van der Laan over de livestream en zijn gevoelens. U kunt het hele verhaal op zijn website lezen. Doneren kan via deze link!

Uit zijn voegen gegroeid ‘Zeeland in Actie’ nadert finale

KLOETINGE – Met een liveshow bij de Oostmolen in Kloetinge heeft de organisatie vrijdag een laatste slinger proberen te geven aan Zeeland in Actie. Met individuele acties is inmiddels al bijna 30.000 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

Zeeland in Actie is een inzamelingsactie voor KWF die is opgezet toen alle grote evenementen, zoals de Delta Ride for the Roses en Alpe d’Huzes, niet konden doorgaan vanwege het coronavirus. Het begon als ideetje van Eddie Bogaert, Ming Gilbert en Martin Slingenberg. Zij wilden mensen stimuleren om individueel in actie te komen voor KWF en zich daarvoor te laten sponsoren door familieleden en kennissen. Lees meer in de Bode.

Livestream 7 augustus vanaf 19.00 uur

7 Augustus 2020 is de livestream vanaf de Oostmolen in Kloetinge met vele bekende Zeeuwen zoals Boer Bastiaan met zijn Milou, Boerin Bertie en Elsa van Hermon. Binnenkort maken we meer namen bekend. Een livestream die u niet missen mag. Noteer vast in uw agenda. En doneren voor het goede doel of teamlid worden is nog steeds mogelijk. Zeeland in actie duurt tot 1 september 2020.

Op de fiets van Middelburg naar de Noordkaap (Groningen)

De campagne Zeeland in Actie breidt zich snel uit. Inmiddels is er al ruim 17.000 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding door de diverse teamleden.

Sommige teamleden gaan extreme uitdagingen aan. Andrea van de Broek en Erik van Rijswijk reden op 20 juni van Middelburg naar de Noordkaap in Groningen, In ruim 18 uur legden ze 516 kilometer af naar het uiterste puntje van Groningen, De route liep via Noord Brabant door en langs de mooiste gebieden en Nationale Parken van Nederland in Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen. Lees meer in de Faam.

Teamlid worden? Doen natuurlijk!

Sinds 26 mei 2020 hebben we samen bijna €17000,- opgehaald voor het KWF dat dit jaar miljoenen misloopt.  Een geweldig bedrag, maar er is natuurlijk meer nodig om de miljoenen goed te maken, wij zullen dat niet halen.

MAAR, we hebben nog 2 maanden tot 1 september 2020, het einde van onze actie. We willen dan ook iedereen oproepen teamlid te worden, bedenk een individuele actie en schrijf u in als teamlid. U hoeft geen honderden sponsors te vinden. Iedere euro is er één voor het goede doel. En een individuele actie kan van alles zijn, van .. meter rollator duwen, scootmobiel rijden, ramen wassen, wandelen, skeeleren, zwemmen,  ijsjes eten, taart bakken tot ……

Doet u mee? Geen Zeeuw(se) mag ontbreken, jong of oud. Inschrijven kan hier!

Natuurlijk is sponseren ook heel fijn, dat kan via “Zeeland in actie“.

Wij, maar ook alle huidige en toekomstige kankerpatiënten zijn u dankbaar!

Martin Slingenberg, Eddie Bogaert en Ming Gilbert.

Aantal kankerpatiënten stijgt in Zeeland

Op 3 februari 2020 publiceerde omroep Zeeland al over de stijging van het aantal kankerpatiënten in Zeeland. Het aantal kankerpatiënten blijft door de jaren heen ook in Zeeland nog sterk stijgen. Echter door de covid-19 zijn er de eerste drie maanden 20-25% minder kankerpatiënten volgens het IKNL, dit lijkt mooi, maar is dat het ook? Waarschijnlijk niet, mensen blijven doorlopen met klachten en deze zullen zich later uiten en dat kan vervelende gevolgen hebben voor de zorg en voor de patiënten. Neem daarbij dat het onderzoek naar kanker ook nog gaat verminderen door te weinig inkomsten van het KWF, dan geeft dat een slecht beeld. Zeker nu 1 op de 3 Nederlanders kanker krijgt.

De organisatoren, maar ook de teamleden, willen graag dat het onderzoek naar kanker ongehinderd voortgezet kan worden, maar daarvoor is geld nodig, veel geld. Dus sponsering is hard noodzakelijk. Bedenk een actie en wordt teamlid bij ons. Natuurlijk mag u ook gewoon sponseren. U kunt terecht op onze pagina “Zeeland in actie“.

Club ZRTC Theo Middelkamp

Geweldig, ook de club van Theo Middelkamp gaat meedoen aan Zeeland in actie. Welkom

De club ZRTC Theo Middelkamp gaat er alles aan doen zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de KWF Kanker Bestrijding. In deze tijd waar er voor ons nog geen wedstrijden op het progamma staan, stellen zij graag andere sportieve doelen gekoppeld aan de KWF.

In week 28 (5 t/m 12 juli) zullen verschillende renners en begeleiders van Middelkamp zichzelf een sportief doel stellen, welke gemeld zullen worden op hun actiepagina.

We rekenen op jullie steun die nodig is voor het onderzoek naar kanker, zodat we deze ziekte uiteindelijk kunnen verslaan!
https://acties.kwf.nl/fundraiser/theomiddelkampactie

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag